Hur blir man en VERIFIED ARTIST på Spotify och varför ska man va det?

AlbinEP, Studio, Tankar

Hola!

I det här inlägget tänkte jag att jag skulle skriva lite om Spotify och hur man blir en VERIFIED ARTIST. Men först; VARFÖR ska man va det?
Jo, om man är det får man nämligen vissa fördelar som man i förlängningen kan utnyttja till att sprida sin musik ytterligare.
T ex kan man interagera med sina fans och dela Playlists, sälja merchandise, customize:a det visuella uttrycket på din profil och merga:a din personliga Spotify-profil med din Artist profil. Vet du inte om du är verified? Kolla på din profil, har du en blå liten bock på den kan du sluta läsa nu:)

albinfredyverified

 

Det finns dock ett par krav som Spotify ställer.

1. Du måste ha +250 följare på din Artistprofil. I mitt fall är det min Albin Fredy-profil. Eftersom det av min erfarenhet inte är så många som använder FOLLOW-funktionen på Spotify får man ta till lite hederligt gräsrotsarbete och spamma sin umgängeskrets, familj och Facebook-vänner för att få upp sitt följar-antal. Det tog ett par dagar för mig att gå från typ 8 till +250 genom att jag tog min vän-lista på Facebook och jobbade mig igenom den med ett standardmeddelande med en personlig touch till varje vän. En sidoeffekt det här hade var att jag fick kontakt och kunde catcha upp med vissa facebook-vänner som jag inte skrivit med på länge. Tänk dock på att Facebook tror att du är en robot och stänger av din meddelandefunktion om du skickar för många meddelanden inom en viss tidsram så du måste sprida ut ditt spammande över ett par dagar.
2. Ha ett användarnamn som är unikt för dig som artist. I mitt fall: Albin Fredy. Jag kan alltså inte heta Bruce Springsteen, det är det en annan tjomme som gör.
3. Ha musik på Spotify, men har du inte det har du förmodligen slutat läsa redan:)
Ok, så om du uppfyller de här kraven är det ganska enkelt att bli verified. Du fyller i ett schema här och skickar in. Sen kan det gå upp till 4 veckor för Spotify (för mig tog det lite längre tid och ett mail till Spotifys helpdesk;)) .

Och när du blivit verified, vad gör du då? Det skriver jag om i nästa inlägg:)
 

-albin